13 mei 2011

Microsoft bundelt zakelijke clouddiensten in Office 365

Nieuws & informatie Reageren uitgeschakeld

Microsoft heeft een bètaprogramma gestart voor Office 365, een serie gebundelde cloudapplicaties voor de zakelijke markt. Met verschillende abonnementsvormen hoopt de softwaregigant zowel kleine als zeer grote bedrijven aan zich te binden.

Office 365 for Small Businesses richt zich op zelfstandigen en bedrijven met minder dan 25 werknemers. Het pakket zal 5,25 euro per maand per gebruiker gaan kosten en biedt daarvoor Office Web Apps, een e-mailaccount via Exchange Online, SharePoint Online en de bouw van een eenvoudige bedrijfssite.

Met het Office 365 for Enterprises wil Microsoft middelgrote tot grote ondernemingen en overheidsinstellingen een bundel webapplicaties aanbieden, waarbij de klant kan kiezen welke functionaliteit hij wil afnemen. Hierbij kan een bedrijf of instelling voor 9 euro per maand per gebruiker zijn werknemer toegang geven tot SharePoint Online, Exchange Online en de instant messenger Lync, voorheen bekend als Office Communicator. Bedrijven kunnen ook kiezen voor nog beperktere pakketten; zo kan er voor 1,56 euro per maand een webmailbox van 500MB – zonder ActiveSync – worden geleverd.

De uitgebreidste versie van Office 365 for Enterprises kost 22,75 euro per maand per gebruiker. Daarvoor wordt toegang tot vrijwel alle zakelijke clouddiensten van Microsoft geleverd, maar ook krijgen gebruikers het recht om Office 2010 Professional Plus te installeren. Volgens Microsoft worden hiermee gebruikers geholpen die meer functionaliteit nodig hebben dan de Office Web Apps bieden.

Alle Office 365-abonnementen hebben een looptijd van minimaal een jaar en zijn vervolgens maandelijks opzegbaar. Inmiddels test de softwaregigant Office 365 bij enkele duizenden bedrijven in dertien landen. Ook in Nederland doet een beperkt aantal bedrijven aan de test mee.

Microsoft wil Office 365 in de eerste helft van 2011 in veertig landen commercieel aanbieden. Ook wil de softwaregigant in de loop van 2011 Dynamics CRM Online aan Office 365 toevoegen. Er zijn ook nog plannen om een speciale versie voor het onderwijs uit te brengen.

Neem contact met ons op om te kijken wat Office 365 voor u kan betekenen.

commentaar uitgeschakeld.